Sen verran mielenkiintoinen oli tämän vuotinen renkaidenvaihto päivä ja lumen tulo, että pitää kirjoittaa muistiin. Lunta tuli sitten vähän liiankin reippaasti parissa päivässä - ainakin Tampereen seudulla. Etelämmässä oli kuulemma tullut enemmän vetenä.

Lokakuun viimeisenä päivänä mentiin hakemaan tilaamiamme talvirenkaita. Vanteet oli jo etukäteen viety rengasliikkeeseen ja nyt piti vaan saada pyörät auton alle. Tilaamiamme renkaita ei kuitenkaan ollut tullut ja eivät he sitten laittaneet mitään muutakaan tilalle, kun ei heillä ollut meille puhelinnumeroa, että olisivat voineet kysyä mitä tehdään. Saatiin sovittua, että renkaat kuitenkin vaihdetaan. Piti sitten ostaa vähän kalliimmat mitä alunperin oli tarkoitus, mutta toivottavasti ovat sitten sen arvoiset. Renkaat saatiin vanteille, mutta auton alle eivät kerinneet niitä enää laittamaan.

Renkaita odotellessa käytiin tutustumassa paikalliseen Pizzeriaan ja kesärenkailla muksautettiin matkalla yksi kolari. Lunta alkoi jo olla maassa reilusti. No, eipä tullut kumpaankaan autoon mitään jälkeä, joten se siitä. Palattiin sitten rengasliikkeelle päin, eikä päästy mäkeä ylös. Onneksi sinne pääsi toistakin kautta, vaikka seutu olikin vähän tuntematonta. Muutimme nääs paikkakunnalle vasta kesällä. Kotimatkaa oli vielä parisenkymmentä kilometriä. Kesärenkailla. Hitaasti, mutta varmasti. Keli oli aikamoinen, mutta onneksi renkaita pääsi vaihtamaan suojaiseen autotalliin.

Saatiin vaihdettua vielä renkaat ja sitten meni sähköt. SIIS TERVETULOA MAASEUDUN TALVEEN!! Onneksi syötiin ne pizzat, olis muuten tullut vähän puuhellaa ikävä. Sellainen kyllä onkin tarkoituksena hommata tähän taloon, mutta vielä ei ole remontti siinä vaiheessa. Suihkussa käyminenkin jäi väliin ja kun ei muuta tekemistä ollut, niin mentiin ajoissa nukkumaan. Kerättiin ylimääräistä peitettä päälle, kun sähköpatteritkaan eivät lämmittäneet. Sähköt tuli takaisin puolenyön aikoihin, jossakin päin oli ollut katkosta aamuun asti.

Töistä en myöhästynty kuin kymmenisen minuuttia, vaikka autoa pitikin hangesta kaivaa puolisen tuntia. Pomo ei taas päässyt töihin ollenkaan. Me taas oltiin työkaverin kanssa koko päivä etuajassa ja katteltiin kun muut autot jumitteli keskikaupungilla. Työnnettiin yksi juppibemari takaisin autotalliin kun hieman harmaantunut pukuherra ei päässytkään sillä mihinkään. Kerran piti työautoakin irrotella hangesta.

Ihmiset jaksoivat valittaa aurauksesta ja bussivuoroista ym. mutta meillä oli ainakin hauskaa. Harvoin tällaisia kelejä tulee, että ottakaa kaikki kireepipoisetkin talventulo rennosti.